Loka Brunn

Middag

Vårt kök är inspirerat av den omgivande naturen och serverar klassiska svenska smaker i modern tappning, med fokus på lokalproducerade råvaror och vilt. Du kan alltid välja ett vällagat vegetariskt alternativ.

MÅNDAGAR OCH ONSDAGAR
Bakad Torskrygg
Rökt Jordärtskockskräm, brynt smör med svensk soja, miso & jordärtskockschips
Portvins bakat högrevshjärta och ryggbiff
Friterad Amandine potatis, rödvinssås, Svartkål och äpplen
Brioche au Rhum
Vaniljglass, rårörda hjortron

TISDAGAR OCH TORSDAGAR
Svampsoppa med färskostkräm
Lingon, svampflarn och stekt kejsarhatt
Bakad koljafilé
Potatispuré med kräftor och dill, vitvinssås med citron, sjökorall och fänkål
Choklad & Vanilj maräng
Chokladkräm smaksatt med mandel, passionsfrukts glass och chokladpulver

FREDAG
Förrätter
Bakad torskrygg 
Rökt jordärtskockskräm, brynt smör med svensk soja, miso & jordärtskockschips  
Svampsoppa med färskostkräm
Lingon, svampflarn och stekt kejsarhatt

Varmrätter
Bakad koljafilé
Potatispuré med kräftor, dill, vitvinssås med citron, sjökorall och fänkål
Portvins Bakat högrevshjärta och ryggbiff
Friterad amandine potatis, rödvinssås, svartkål och öpplen

Dessert
Brioche au Rhum
Vaniljglass, rårörda hjortron

LÖRDAG
Förrätter
Hummerterrine
Brödkrisp med krondill, dillsallad, algmajonnäs med ostron och rostad äggula
En och lingon gravad hjort med färskostkräm
Persiljerotspuré, potatiskrokett på Almenäs tegel och picklad namekosvamp
Varmrätter
Smörtstekt hälleflundra
Rostad havskräftssås, krabbsallad, inkokta svartrötter och bakad purjolök
Kalvporchetta med timjan och vinäger
Calvados kokta pärllökar, oxsvanssky med märg och potatis fondant
Dessert
Björnbärsmousse
Chokladflarn med torkad yoghurt, svartvinbärsolja och lakritssorbet

SÖNDAG
Förrätter
Bakad torskrygg
Rökt jordärtskockskräm, bryntsmör med svensk soja, miso och jordärtskockschips
Svampsoppa
Färskostkräm, lingon, svampflarn och stekt kejsarhatt
Varmrätter
Bakad koljafilé
Rostad havskräftssås, Potatispuré med kräftor, dillsallad, vitvinssås med citron, sjökorall och fänkål
Portvins bakat högrevshjärta och ryggbiff
Friterad amandine potatis, rödvinssås, svartkål och äpplen
Dessert
Choklad & Vanilj
Maräng, chokladkräm smaksatt med mandel, passionsfrukts glass & chokladpulver

Vi reserverar oss för eventuella förändringar i menyn.