mat o dryck

Mat & dryck

Att bryta bröd med någon heter cum panis på latin. Det sägs att ordet kompis stammar därifrån, och visst är det något speciellt att få dela mat- och dryckesupplevelser? Laga en utsökt trerätters middag tillsammans med en professionell kock, lär er kombinera mat och vin eller prova på sabrering!

AW Snacks & dryck
Avsluta konferensdagen med en skön after work med bubbliga drycker, goda tillbehör och en massa babbel.
Chark- eller grönsaksbricka: Vi serverar en enkel charkbricka med ölkorv, salami, chips och nötter alternativt en grönsaksbricka med dipp, chips och nötter. Det serveras även en öl eller en cider alternativt en alkoholfri dryck. Pris 180 kr/person.
Snittar: Vi serverar tre olika snittar samt chips och nötter. Här serveras det bubblor i form av mousserande vin med alkoholfritt alternativ. Pris 220 kr/person.

Provning av mousserande vin
Vi provar fyra olika sorters mousserande vin och lär oss mer om kulturen, odling och vinifiering. Dessutom lär vi oss att prova på ett professionellt sätt och att sätta ord på våra sinnliga upplevelser.
1–250 personer
Grundpris 2 000 kr
Pris 350 kr/person

Vinprovning
Vi provar fyra olika viner och lär oss mer om kulturen, odling och vinifiering. Dessutom lär vi oss att prova på ett professionellt sätt och att sätta ord på våra sinnliga upplevelser.
Välj mellan våra olika teman: Gamla världen, Nya världen, Lokas val eller Druvor. I den sistnämnda provar vi några utvalda druvor av samma sort men från olika geografiska ursprungslägen.
1–250 personer
Grundpris 2 000 kr
Pris 300 kr/person

Ölprovning
Nu har du möjligheten att lära dig mer om öl, en av världens mest populära drycker. Upplevelsen passar både dig som är en erfaren ölkännare och dig som just fått upp ögonen för drycken.
1–250 personer
Grundpris 2 000 kr
Pris 220 kr/person

Lär dig sabrera
Att sabrera är en flera hundra år gammal tradition som blir allt mer populär. Under kursen lär ni er att slå av toppen av flaskan med en sabel vilket alltid är lika festligt. Vår sommelier lär er också mer om traditionen och hur man hanterar sabeln på ett säkert och stilfullt sätt. En flaska mousserande per deltagare ingår.
1–15 personer
Grundpris 2 000 kr
Pris 500 kr/person 

Cause and effect – kombinera mat och vin
En rolig och intressant aktivitet som lär oss mer om cause and effect: teorin om hur vissa smaker förstärker, tar ut eller balanserar upp varandra.
Mat och vin i kombination: Vi börjar med att smaka vinerna utan tillbehör och sedan tillsammans med smaker som sötma, sälta, syra, umami och hetta.
– Två vita viner
– Två röda viner
– Åtta råvaror som smaktillbehör
– Sommelier som kursledare
– Uppdukning i brunnsmiljö
Dessert och vin i kombination: Vi börjar med att smaka vinerna utan tillbehör för att sedan prova de olika desserterna tillsammans med vinerna och uppleva de olika kombinationernas betydelse för smakupplevelsen.
– Fyra söta viner
– Fyra olika smakprover av dessert
– Sommelier som kursledare
– Uppdukning i brunnsmiljö
1–250 personer
Grundpris 2 000 kr
Pris 400 kr/person

Chokladprovning
Vem älskar inte choklad?! Upptäck en ny spännande värld av dofter och smaker när ni låter er förföras av kakaobönans allra läckraste egenskaper och gestaltningar. Tillsammans lär ni er att utskilja och uppskatta choklad av olika karaktärer och kakaohalt. Under provningen får ni också följa kakaobönans väg från planta till färdig choklad.
1-250 personer
Offererar utifrån förfrågan


Samtliga priser presenteras exklusive moms.